2015-10-16: Bankid låg nere i en dryg timme

Bankid

2015-10-16: Bankid låg nere i en dryg timme

Bankid låg nere i en dryg timme – gick varken att logga in eller hämta e-legitimation
Har fortsatta störningar.

Det verkar fortfarande vara störningar med utgivningen av BankID. Felsökning pågår.

Bankid

Uppdaterad:

Efter cirka två timmar fungerade Bankid-tjänsterna igen.  Från strax innan klockan tio och en dryg timme framåt låg e-legitimationenstjänsten Bankid nere för samtliga kunder i Sverige, både mobilt och på datorn.

– Det rör samtliga tjänster som använder Bankid och användaren har inte möjlighet att logga in, skriva ut eller hämta ut ett nytt Bankid, sa Bankids vd Johan Eriksson till IDG.se under avbrottet. Därmed kunde de som använder e-legitimation från Bankid inte komma åt inloggningar på de flesta banker och myndigheter i landet.

Bankid är Sveriges överlägset största utgivare av e-legitimation med flera miljoner kunder.