Dödspinnen USB-kill är tillbaka – farligare än någonsin

Dödspinnen USB-kill är tillbaka – farligare än någonsin

En enkel anledning till varför du inte ska lita på okända usb-minnen.

I veckan har det rapporterats flitigt om de mystiska usb-minnen som har hittats utanför Lindholmen Science Park i Göteborg, stickor som polisen misstänker har placerats ut för att smitta nyfikna personers datorer med virus. Nu har ytterligare en nyhet kommit som verkligen visar på att du aldrig ska lita på ett okänt usb-minne. Sajten Zdnet rapporterar nämligen att usb-stickan USB-kill är tillbaka, och det kraftigare än någonsin.

Vi skrev om USB-kill redan i vintras, men nu har stickan fått sig en uppgradering. Precis som förut förstör den nya modellen all teknik den kopplas in igenom att skicka ut stark spänning, fast den nya modellen är nu tre gånger så kraftig.

Med den nya versionen kommer även adaptrar som gör att stickan kan kopplas in i smarta telefoner, surfplattor och digitalkameror. Det finns även en testapparat där användaren kan testa sitt vapen utan att skada någon faktiskt elektronik.

Som om det inte vore nog finns det även en möjlighet att köpa kamouflage till sin dödssticka, vilket gör att den ser ut som en helt vanlig minnespinne.

Källa