Sms:et som får Iphone att krascha

originalEtt sms som får Iphone att braka ihop har cirkulerat det senaste dygnet. Än så länge går buggen bara att lösa på primitiva sätt.
Det räcker att skicka ett sms för att få mottagarens Iphone att braka ihop. En specifik serie arabiska, marathiska och kinesiska tecken skickas och skärmen blir svart sånär som på det där äpplet som för många är inte så lite irriterande att stirra på – telefonen startar om.

En lösning på problemet är att alltid ha meddelandehistoriken öppen, men det är i praktiken omöjligt. Ett annat är att tills vidare slå av sms-notiserna i väntan på att operativsystemets utvecklare täpper igen luckan.

Av allt att döma beror problemet på meddelande-funktionens svajiga förmåga att hantera icke-latinska bokstäver. Guardian prövade 50 olika varianter på meddelandet innan mottagarens telefon slogs ut – uteslutningstecknet, ellipsen, verkar vara tvungen att hamna på ett visst ställe för att få den (o)önskade effekten

Buggen verkar få telefonerna att reagera olika förutom själva kraschen. På Reddit, där problemet uppmärksammades på onsdagen, vittnar användare om flera märkligheter. När DN prövade sms:et kunde en mottagare efteråt inte öppna sina meddelanden alls förrän ett normalt sms skickades.

Skriver DN
http://www.dn.se/ekonomi/smset-som-far-iphone-att-krascha/