Usb-minnet som totalförstör din dator på ett ögonblick

Usb-minnet som totalförstör din dator på ett ögonblick

Här är usb-minnet som totalförstör din dator på ett ögonblick

Den lilla minnespinnen har nog sett sina bästa dagar. Men det hindrar inte ondsinta människor får att utnyttja den för att sprida kaos och oordning. Usb-minnet har ofta fått stå värd för skadliga virus men det är tydligen inte nog för vissa.

USB Killer dök upp redan i mars och ser ut som ett helt vanligt oskyldigt usb-minne. Men den ryska ingenjören, som går under pseudonymet Dark Purple och ligger bakom det hela har sedan dess gjort vissa uppdateringar. Så fort USB Killer 2.0 pluggas in i datorn skickar den in en negativ laddning på 220 volt rakt in i datorn och bränner den inifrån.

Allt enligt Dark Purple själv som inte är supergenerös med detaljerna, så det hela ska väl tas med god portion salt. Men av videon att döma så slocknar datorn och startar inte igen efter att minnet plockats ut. Exakt vilka skador som uppstått framgår inte från hans blogg (på ryska, för den som vill läsa mer och kan språket). Troligtvis är usb-porten körd, och kanske har några kretsar i moderkortet skadats, skriver Tech Times. 

 
Enligt ingenjörens egen utsago fungerade datorn i videon igen efter att moderkortet byts ut. Och risken att hårddisken ska skadas ser han inte som så hög. Vilket betyder att informationen på datorn varken behövts ha skadats eller försvunnit.

Oavsett skadan, så är det väl på plats med en påminnelse om att inte stoppa in okända enheter i din dator. Hur ”äkta” de än ser ut.