Bedrägeriförsök i Microsofts namn

Det har åter igen börjat ringa personer som uppger sig vara från Microsoft och ser att du har på sin scener att du har blivit hackad.
och dom vill hjälpa dig att ställa allt till rätta och dom ber dig installera ett program för fjärrsupport.

Detta är INTE Microsoft och dom skulle aldrig ringa eller kontakta på sådant sätt.
till oss har dom ring 4 gånger sista 2 veckorna
från dessa 2 nr:
+44855924316
+460767945979

Ringer dom och sejar dom är från Microsoft är det bara att lägga på luren. Dom pratar ofta väldigt dålig engelska.

Har du installerat programmet dom ber dig att göra. har inte dator uppkopplad mot internet och kontakta oss snarast.

 

_________________________________________________________

Hur kan du skydda dig mot bedrägerier?

Först och främst, var skeptisk. Om något är för bra för att vara sant så är det oftast det och om du är det minsta misstänksam, ta själv kontakt med de företag som erbjuder eventuella tjänster. Här följer några allmänna råd:

 • Se till att automatiska uppdateringar är påslaget i datorn och installera säkerhetsuppdateringar regelbundet.

 • Använd ett starkt lösenord och ändra det regelbundet.

 • Kontrollera att brandväggen är aktiverad och att du har ett uppdaterat antivirusprogram installerat. Ett gammalt antivirusprogram är nästan lika illa som inget alls. Microsoft Security Essentials är ett kostnadsfritt antivirusprogram och kan laddas ner här. I Windows 8 eller Windows RT ingår Windows Defender, som ger samma skydd som Microsoft Security Essentials.

 • Klicka aldrig på några länkar i e-postmeddelanden som kommer från okända avsändare.

Bedrägeriförsök i Microsofts namn

 • Någon från Microsofts tekniska support ringer för att åtgärda din dator

 • Du har vunnit i ”Microsoft-lotteriet”

 • Microsoft ”behöver din kortinformation för att kontrollera att du har ett giltigt exemplar av Windows”

 • “Microsoft” skickar oombedda e-postmeddelanden med bifogade säkerhetsuppdateringar

Undvik bedrägeri
Microsoft skickar aldrig ut e-postmeddelanden med bifogade filer om det inte har efterfrågats av kunden. Vi ringer inte heller upp för att be om personlig information eller bank- och kortinformation. Om du får oombedd e-post eller telefonsamtal som påstås vara från Microsoft och som efterfrågar personlig information eller ber dig klicka på länkar: radera meddelandet eller lägg på luren.
Microsoft ringer inte upp för att erbjuda datorhjälp om du inte har begärt det.
I den här typen av bedrägeriförsök ringer internetbedragarna upp och hävdar att de kommer från Microsofts Tekniska Support. De erbjuder sig att hjälpa till med dina datorproblem. När bedragarna har vunnit ditt förtroende försöker de stjäla från dig och förstöra din dator med skadlig programvara, virus eller spionprogram.

Trots att polisen kan spåra telefonnummer så använder förövarna ofta kontantkortstelefoner eller stulna mobilabonnemang.

Var skeptisk mot alla oombedda uppringningar. Dela inte med dig av någon personlig information.

Om du får ett oombett samtal från någon som säger sig ringa från Microsofts Tekniska Support – lägg på. Vi ringer aldrig upp våra kunder på det sättet.

Var alltid misstänksam mot telefonsamtal där man tar en avgift eller frågar efter dina kreditkortsuppgifter eller lösenord. Microsoft kommer aldrig ringa dig på detta sätt och be om pengar för att korrigera datorproblem om du inte kontaktat oss först.

Är du fortfarande misstänksam så be om kontaktinformation om den som ringer och vidarebefordra till dina lokala myndigheter.

Du har inte vunnit “Microsoft-lotteriet”
Microsoft-kunder blir ofta utsatta för e-postmeddelanden med falska påståenden om att ”Du har vunnit Microsoft-lotteriet!” Det finns inget Microsoft-lotteri. Radera meddelandet. Om du har förlorat pengar i detta bedrägeri, anmäl det. Du kan även skicka din polisanmälan till Microsoft, så använder vi den för att hjälpa polisen att hitta bedragarna.

Microsoft kräver aldrig kortinformation för att kontrollera giltigheten av ditt Windows-exemplar.
Microsoft kräver att ditt exemplar av Windows är lagligt innan du kan ladda ner program från Microsoft Download Center eller kan ta emot uppdateringar från Microsoft Update. Giltigheten kontrolleras online och kallas för Programmet för äkta programvara. Under valideringsprocessen ber vi dig aldrig att uppge ditt kreditkortsnummer eller annan bankinformation.

Vi samlar inte heller in information som kan användas för att identifiera dig som person. Vi ber inte om ditt namn, din e-postadress eller annan personlig information.

Microsoft skickar inte oombedd information om säkerhetsuppdateringar

När vi publicerar information om säkerhetsuppdateringar eller säkerhetsincidenter så gör vi endast e-postutskick till kunder som har bett om den typen av information.

Tyvärr har internetbedragare ibland utnyttjat säkerhetsuppdateringar för att skicka falsk kommunikation som ser ut att komma från Microsoft. Vissa meddelanden försöker locka mottagaren att besöka webbplatser där spionprogram och skadlig programvara installeras på datorn. Andra bedragare har gjort utskick med bifogade filer som innehåller virus. Radera dessa e-postmeddelanden, och öppna aldrig bifogade filer.

Varning för falska supportsamtal

Internetbedragare använder ofta välkända företagsnamn, som Microsoft, i sina bedrägeriförsök. Detta för att övertyga dig att lämna ut pengar eller personlig information. Vanligtvis använder de sig av e-postmeddelanden för att luras, men det förekommer också att de söker kontakt via telefon.

Om du misstänker telefonbedrägeri

 • Kolla igenom datorn med Microsoft Safety Scanner för att ta reda på om du har skadlig kod i datorn.

 • Koppla bort datorn från din internetuppkoppling.

 • Ändra lösenord och PIN-koder till e-postkonton och konton relaterade till bank och kreditkort.

 • Kontakta bank- och kreditkortsföretag och be om hjälp att förhindra eventuell skada.

 • Gör det till en rutin att gå igenom alla kontoutdrag för att identifiera misstänkta transaktioner.

 • Anmäl händelsen till polisen.

Äkta kommunikation från Microsoft

 • Äkta kommunikation från Microsoft innehåller aldrig programuppdateringar i bifogade filer. Vi hänvisar alltid kunden till vår webbplats för fullständig information om programuppdateringar eller säkerhetsincidenter.

 • Äkta kommunikation ligger också på våra webbsajter. Du kan alltid hitta information om aktuella säkerhetsuppdateringar på Microsoft.se.

Relaterad information (på engelska)

Källa: http://www.microsoft.com/sv-se/security/bedrageri.aspx